Keyless entry systeem

keyless entry systeem
24 nov

Keyless entry systeem

Uw auto is waarschijnlijk voorzien van een centrale vergrendeling. Maar hoe zit het met een keyless entry systeem en wat is het precies? In deze blog gaan we daar dieper op in en leggen we precies uit wat het is en hoe u er veilig mee om moet gaan.

Wat is een keyless entry systeem?

Een keyless entry systeem, ofwel keyless entry is een geavanceerd beveiligingssysteem dat het mogelijk maakt om een auto op afstand te ontgrendelen en te starten zonder dat u een fysieke sleutel nodig hebt. In plaats van een traditionele sleutel maakt een keyless entry systeem gebruik van draadloze technologie, zoals radiofrequentie-identificatie. Hierna volgen de belangrijkste kenmerken van deze technologie:

Keyless entry

Met een keyless entry systeem kunt u de auto ontgrendelen op afstand door simpelweg in de buurt te zijn van de auto met een keyfob of afstandsbediening. Wanneer u de deur nadert herkent de keyfob de auto automatisch en wordt de deur automatisch ontgrendeld. Als er iets mis is met het signaal ontvangt de auto het niet en gaat de deur niet open. Een ander geval kan zijn dat uw sleutel kwijt is. Dan heeft u iemand nodig om de autodeur te openen.

Keyless start

Met een keyless start systeem wordt u in staat gesteld een auto te starten zonder gebruik te maken van een traditionele sleutel. In plaats daarvan drukt u op een knop op het dashboard in de auto om de motor te starten.

Keyfob

De keyfob is de kleine draadloze afstandsbediening die in contact staat met de auto. Het bevat knoppen waarmee u de auto mee kan bedienen. Zo kunt u de deuren, ramen en kofferbak ermee ontgrendelen. Daarnaast zit er een knop op waarmee u de motor kan starten en bevatten sommige keyfobs zelfs een functie waardoor u niks hoeft in te drukken en de auto automatisch opengaat wanneer u dichtbij genoeg bent.

Is een keyless entry systeem veilig?

Een keyless entry systeem is dus erg handig en zeer gemakkelijk. Maar is een keyless entry systeem wel veilig? Het antwoord op deze vraag hangt af van het soort keyless entry systeem dat in uw auto zit ingebouwd. Voornamelijk oudere keyless entry systemen zijn makkelijk te hacken. Een veelvoorkomende zorg is het risico van “relay attacks,” waarbij dieven het draadloze signaal tussen de keyfob en de auto kunnen versterken om toegang te krijgen. Om dit te voorkomen, adviseren we de keyfob in een signaal blokkeren de hoes te bewaren wanneer deze niet wordt gebruikt.

Daarnaast kunnen keyfobs soms worden gekloond of gereproduceerd, waardoor dieven toegang tot uw auto krijgen. Het is essentieel om de veiligheid van uw keyless entry systeem serieus te nemen en de aanbevelingen van de autofabrikant op te volgen.

Keyless auto beveiligen

De beste manier om uw keyless auto te beschermen is door een kooi van Faraday hoes aan te schaffen. Met zo’n hoes worden RFID signalen geblokkeerd, waardoor dieven en inbrekers de sleutel niet kunnen hacken. Als een dief er met uw auto vandoor wilt gaan zal hij dit proberen ongeacht het beveiligingssysteem, het is daarom belangrijk om de volgende tips te volgen om uw auto zo veilig mogelijk te maken.

Tip 1: Zet de auto niet in het donker

Parkeer uw auto altijd onder of in de buurt van een lantaarnpaal. Het licht zorgt ervoor dat dieven niet anoniem te werk kunnen gaan en eerder kiezen voor een auto die wel in het donker staat. Parkeert u de auto op uw eigen oprit? Laat dan de lamp aan de voorkant gedurende de hele nacht aan. Vooral in de grote steden is criminaliteit een probleem. Zo moeten wij vaak een autosleutel bijmaken in Amsterdam.

Tip 2: Leg autosleutels uit het zicht

Zorg ervoor dat u de autosleutels niet in zicht laat liggen van de voordeur. Als dieven dit zien bestaat de kans dat ze een raampje intikken om erbij te kunnen. Met een keyless entry systeem sleutel kunnen ze het signaal van de sleutel zodanig versterken dat ze toegang tot uw auto kunnen krijgen zonder ooit de sleutel in handen te hebben. Berg ze daarom altijd goed op en zorg dat ze ver weg van de voordeur liggen.

Tip 3: Plaats een GPS tracker

Een andere maatregel die u kunt treffen is door een GPS tracker in uw auto te plaatsen. Deze kunt u in het interieur plaatsen of aan de onderzijde van de auto. Hiermee voorkomt u geen diefstal, maar kunt u de auto makkelijk terugvinden en helpt u de politie uw auto zo snel mogelijk te lokaliseren.

Tip 4: Schakel het keyless systeem uit

Ten slotte kunt u ervoor kiezen om het gehele keyless systeem uit te schakelen bij een garage. Voornamelijk bij oudere modellen van deze technologie is dit een aanrader aangezien deze niet voldoende beveiligd zijn. Uw autosleutels vernieuwen is natuurlijk ook een optie. En dat kan gelukkig al voordelig bij Ster Autosleutels. Bekijk de mogelijkheden van het laten bijmaken van een autosleutel.

Neem contact op

Heeft u een keyless entry systeem en wilt u deze uitschakelen? Neem dan contact met ons op en dan zorgen wij ervoor dat u zich weer veilig voelt in uw eigen auto. Wij bij Ster Autosleutels zijn de specialisten als het aankomt op autosleutels en het beveiligen van keyless entry systemen.

author posts

Bel nu: 06 41 65 32 81