Hoe weet je of een autosleutel waterdicht is?

Is een autosleutel waterdicht?
27 nov

Hoe weet je of een autosleutel waterdicht is?

Is mijn autosleutel waterdicht? Dit is meestal de vraag die mensen zichzelf stellen nadat ze hun autosleutels uit hun zwembroek halen of nadat ze per ongeluk in de sloot zijn gevallen. Je zal je misschien afvragen of je sleutels het nog doen en of ze onmiddellijk vervangen moeten worden.

Autosleutel waterdicht?

Zoals bij veel elektronica het geval is, zijn autosleutels niet waterdicht. De oudere autosleutels die gewoon uit metaal zijn gesneden en geen moderne technologie bevatten kunnen uiteraard wel gewoon tegen water. De moderne autosleutel die knoppen bevat en een transponder om de auto op afstand te openen, kan niet tegen water. Als deze te maken krijgt met te veel water kunnen ze ernstig beschadigen en zelfs helemaal vernield worden als ze onder water komen. Maar nog geen reden tot paniek, in deze blog gaan we er dieper op in wat je moet doen als de sleutels nat worden en hoe je ze kunt vervangen.

Wat gebeurt er met een natte autosleutel?

Als je erachter komt dat je autosleutel nog in je broekzak zit die je in de wasmachine hebt gedaan, is de eerste prioriteit je autosleutel zo snel mogelijk uit het water te krijgen. Hoe langer ze onder water blijven, hoe groter de kans dat er iets kapot gaat. In dat geval zal je de sleutel moeten vervangen. De sleutel kan op verschillende manieren beschadigd raken door waterschade. Het begint ernstig te worden, wanneer de printplaat nat wordt. Delen van deze printplaat kunnen dan kortsluiting krijgen en sneller gaan roesten. In ernstige gevallen kunnen batterijen doodgaan, lekken of zelfs ontploffen.

Wat moet je doen als je autosleutel nat is geworden

In het geval dat je de sleutel meteen uit het water hebt gehaald. Kan het zo zijn dat de sleutel het nog steeds doet. Is dit niet het geval, kan je proberen de sleutel zelf te maken of om een vervanger bij te maken. In sommige gevallen heeft de fabrikant een echte fysieke sleutel in de sleutelhanger verstopt die je ondertussen kunt gebruiken.

Onderzoek de sleutel op grendels of hendels en als je er eentje hebt gevonden duw erop en trek de mechanische sleutel uit de sleutelhanger. Stap de auto in, zoek naar het kapje waar normaal het contactslot zit en steek de sleutel erin.

Hoe repareer je een waterbeschadigde autosleutel

Als je sleutel nat wordt dan is er nog een kans dat je deze kunt redden. Het is natuurlijk beter als het nooit gebeurt en de sleutel droog blijft, maar als het toch gebeurt kan je de volgende stappen volgen.

Stap 1

Zorg ervoor dat je de sleutelhanger onmiddellijk uit het water haalt en dat je de knop-kant naar beneden richt. Schud er een beetje mee om zoveel mogelijk water uit de binnenkant te krijgen Plaats de sleutelhanger met de knop naar beneden op een schone, droge doek of handdoek en laat hem daar enkele minuten rusten. Gebruik vervolgens de doek of handdoek om eventuele resterende waterdruppels uit de sleutel te krijgen.

Stap 2

Daarna is het noodzakelijk om de sleutelhanger te openen, aangezien er nog water binnenin kan zitten. Haal de batterij eruit en gebruik een schone doek om zowel de batterij, de binnenkant van de sleutelhanger en de printplaat droog te deppen. Als de batterij lekt of beschadigd is, moet deze meteen verwijderd en vervangen worden. Zelfs als er geen zichtbare schade is, is het verstandig om de batterij te vervangen, omdat elk contact met water de batterij kan beschadigen.

Stap 3

Vervolgens kan je er een wattenstaafje bijpakken dat gedoopt is in isopropyl-alcohol en veeg de printplaat en het binnenwerk van de sleutelhanger schoon. Dit is noodzakelijk om de restjes accuzuur of andere viezigheid te verwijderen. Laat nu alle onderdelen rusten totdat ze volledig droog zijn. Plaats nu de nieuwe batterij en zet de sleutelhanger weer in elkaar.

Stap 4

Test elke knop op de sleutelhanger. Als alle knoppen goed werken, is je sleutelhanger weer zo goed als nieuw! Als bepaalde knoppen nog steeds niet werken, herhaal dan het schoonmaakproces en voer de test opnieuw uit wanneer je klaar bent. Als geen van de knoppen reageert, moet je de sleutelhanger opnieuw laten programmeren of overwegen deze volledig te vervangen.

Vervangende sleutel

Heb je je sleutel in het water laten vallen en heeft het zelf schoonmaken niet gewerkt? Dan is het noodzakelijk om de sleutel te vervangen. Hiervoor heb je een gespecialiseerd bedrijf nodig dat de technologie en kennis bevat om dit te doen. Ster Autosleutels is in dit geval de partij voor jou! Neem contact met ons op en laat je sleutel repareren door een professional.

 

author posts

Bel nu: 06 41 65 32 81